Recept: Uova in purgatorio

Uova in purgatorio is een klassiek Italiaans gerecht. Normaal gesproken worden er geen champignons toegevoegd, maar om dit recept net even wat meer groente mee te geven deed ik dat wel. Het past er prima bij, dus waarom niet? Dit recept is vaak makkelijk als er niet veel meer in huis is, want dan zijn er altijd wel eieren en rijst en hopelijk wat tomatensaus..Je kunt dit ook serveren op wat brood, zoals traditioneel vaak gedaan wordt, maar voedzamer is zilvervliesrijst!

Uova in purgatorio

Ingrediënten voor 2 personen
2 eieren
2 kopjes gekookte volkorenrijst
Gepureerde, ontvelde of blokjes tomaten, ongeveer 200 ml. 
Een stuk of 6 champignons
1 el gehakte peterselie
1 teentje knoflook
Zout en peper
Een snufje chilivlokken
Parmezaanse of andere kaas
Ghee

Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar. Snijdt de champignons in reepjes en hak de knoflook en peterselie fijn.  
2. Verwarm de ghee op middelhoog vuur in een diepe, smalle pan (die je bijvoorbeeld ook gebruikt voor aardappelen) en voeg de champignons toe. Laat dit een paar minuten bakken.
3. Voeg dan de peper en knoflook toe. Bak dit nog een minuut en voeg dan de tomatensaus toe. Pas op, want dat kan spetteren! Voeg wat zout en peper naar smaak toe en laat dit met de deksel op de pan 15 minuten borrelen. 
4. Voeg de peterselie toe en roer door. Breek nu de eieren bovenop de saus. Doe dit voorzichtig zodat de eieren mooi op hun plek blijven. Rasp hier nog wat kaas overheen tot de eieren bedekt zijn en laat het nog 5 minuten (of korter voor een zacht eitje) staan met de deksel op de pan. 
5. Schep de rijst op een bord of in een kommetje en schep voorzichtig de eieren uit de pan, bijvoorbeeld met een schuimspaan. Leg dit bovenop de rijst. De saus die achterblijft kun je er nog bij scheppen. 

Aangepast van laurainthekitchen.com

This entry was posted in RECEPTEN and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Recept: Uova in purgatorio

  1. Sylvia says:

    Ik had nog nooit van dit gerecht gehoord, maar ziet er goed uit! En aangezien ik ontzettend van Italiaans eten houd, zal het ook wel prima smaken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>